Oroszlán

 

Oroszlán

Periódus: Július 23 - Augusztus 22
Szerencsekő: hegyikristály ,aventurin, rutilkvarc, szodalit

Egyéb ajánlott kövek: borostyán, karneol, tigrisszem, citrin, jáspis, mohaachát, turmalin,
Szerencseszín: sárga, arany, narancssárga, zöld
Eleme: a Tűz
Az oroszlán fő erénye a jószívűség. Szeretetre méltó aki mindig odafigyel környezetére, és nagylelkű. Hajlamos a dühkitörésekre, vezető egyéniség aki mindig vágyik az elismerésre. Versengő típus az élet minden területén, teli van bizonyítási vággyal. Jó ízléssel rendelkezik, és mindent megtesz, hogy külseje is ezt tükrözze. Szereti az eleganciát, az élénk színeket és a látványos kiegészítőket. Szívesen visel ékszereket, karkötőt, nyakláncot, úgy a férfi mint a nő Oroszlán.
A borostyánkő segíti a stresszkezelésben, nyugtatja az energiáját és a kedélyét, önbizalmat sugároz neki. A napkő segíti az idegrendszert, és meleg kisugárzásának köszönhetően új energiát ad, és megszünteti a negatív érzelmeket.
A tigrisszem különösen összhangban van az oroszlán természetével, erőteljes védelmező hatással van rá és segít, hogy erőteljes akaratát megfelelően nyilvánítsa meg. A tigrisszem segít az oroszlánnak, hogy bölcsen használja fel erejét, okosan hasznosítsa belső energiáját. Ez a kő arra ösztönzi az oroszlánokat, hogy erejüket saját maguk megerősítésére használják.